Race 4 – Narigheid op de Nurbergring

17 juli 2023

Na het raceweekend in Mettet hebben we niet lang hoeven te wachten tot de volgende race en dat was ook weer op een baan die ik wel ken, de Nurbergring GP Strecke!

Icoon motor Race 4 – Narigheid op de Nurbergring

Het beloofde een goed weekend te worden met goed weer in het vooruitzicht en een mooie baan! Batse en Erik waren er al even eerder en hadden een mooie stek uitgezocht bij onze vrienden van Circuitshop en de Yamaha BluCru, de R3 en R7 cup.

Maar ook hier ging niet alles zonder slag of stoot. Het is een zware baan met veel hoogte verschil en redelijk extreme remzones. Daardoor wordt het motorblok en de remblokken gloeiend heet en er moest dus even gesleuteld worden. in de eerste vrije training zat ik nog 2 seconden van mijn tijd van het jaar er voor af dus verbetering was er zeker.

Op zaterdag middag was het tijd voor Q2 met iets hogere temperaturen, maar de grip was wel goed. Terwijl de rest van het veld ook hun tijd aan het verbeteren waren klom ik omhoog van de 16e naar een 13e startplek! P10 in het Superbike klassement! Geen slechte uitgangspositie voor de race de volgende ochtend.

’s Avonds nog de uitdaging aangegaan bij het Yamaha kamp voor een wedstrijdje langzaam rijden. Het doel was om met een elektrische scooter zo lang mogelijk te doen over een slalom parcours, pittige uitdaging aangezien de ‘beste’ tijd om 1.58 seconden stond! Maar voor een wild-card rijder deed ik het niet slecht met de beste tijd van 2.26 en daarmee de winnaar van de avond !! Dat smaakt naar meer…

09:55 Was het tijd voor race 1, het werd een zware race, vooral voor de onderarmen, maar wel een om van te genieten. De eerste 2 rondes waren gewoon niet goed en dat kostte mij 3 plekken, best frustrerend, maar ik hield het hoofd koel en dichtte het gat voor mij stukje voor stukje. Ook nog een leuk gevecht gehad maar met een aardige uitrem-actie wist ik hem voorbij te gaan en als P9 over de finish te komen, wat resulteerde in een P7 in de Superbikes! De eerste dikke top-10 klassering is binnen!

15:45 Tijd voor race 2. Maar zoals de meeste mensen wel weten liep dat niet goed af… Ik had een goeie start en lag zo rond de 7e-8e plaats, in bocht 2 hield ik mij rustig omdat het niet mijn favoriete bocht is maar een andere rijder kwam van buiten naar binnen en tikte mij onderuit. Het was nooit zijn bedoeling, maar het is helaas wel een van de risico’s die we lopen tijdens een race. Maar goed, onderuit, nog 23 man die mij ‘even’ moest ontwijken terwijl ik over het asfalt tolde en buiten de baan dan eindelijk tot stilstand gekomen. Motor stuk, pak stuk, helm stuk… Dit was niet de planning…

Maar goed het positieve van het weekend was dat ik gewoon goed kan meekomen als ik mijn draai heb gevonden op het circuit en dat bied perspectief voor de rest van het seizoen! Nog een paar weekjes en dan is het tijd voor de races in Assen!!!