Race 3 – ONK BeNeLux Throphy Mettet

11 juli 2023

Eindelijk reiden we voor het eerst met het ONK BeNeLux Throphy circus mee naar het Belgische Mettet. Ondanks de organisatorische perikelen zou het een mooi weekend worden.

Icoon motor Race 3 – ONK BeNeLux Throphy Mettet

Na een lange reis met veel omwegen en file’s zijn we dan eindelijk aangekomen op het circuit in Mettet. Het was erg passen en meten aangezien het een erg klein paddock is. Maar we vonden een plek en met de tenten overeind hadden we een klein, maar goed kampementje.

Met op zaterdag 2 kwalificaties en zondag 2 races ziet het er uit als een mooi gevuld weekend. Het enige jammere is dat we op zondag de bijna de eerste en de laatste sessies hebben gekregen, waardoor het erg lang wachten werd.

Na de kwalificaties werd het al erg duidelijk dat het een zware baan is met een 100cc motor en dat de Belgische coureurs een aardige stap voor hebben aangezien ze veel meer baankennis hebben op dit circuit.

Uiteindelijk als 17e gekwalificeerd, wat totaal niet de verwachting was, maar het is wel een uitdaging en daar kwam ik voor!

Race 1 verliep goed met een aantal mooie gevechten waar ik als 12e Superbike coureur over de streep kwam. En na het lange wachten voor race 2 ging die ook eindelijk in de hitte van start maar dat verliep wat minder. 1 kleine crash in de openingsronde waardoor veel mensen moesten uitwijken en halverwege de race was er een grote klapper waardoor de medic auto de baan op moest en de rode vlag naar buiten kwam. Na bijna 20 minuten in de pits mochten we eindelijk de race hervatten over 6 rondes en startend vanaf p15 nu. Na ee korte sprintrace kwam ik als 11e over de streep waardoor ik evengoed dikke punten heb binnen weten te slepen!

Zie de beelden hier onder voor het volledige verhaal!

play