Race 1 Assen

11 april 2023

Zaterdag 8 april was het dan eindelijk tijd voor de eerste race van het jaar!

Na de training bij de KNMV op dinsdag zat het tempo er opzich wel goed in en is het vertrouwen daar om een goed raceweekend neer te zetten.

Icoon motor Race 1 Assen

De KNMV traningsdag is goed doorlopen ondanks dat het ’s ochtends nog vroor. “Ik heb niet keihard aangezet om de allersnelste rondetijd neer te zetten, maar natuurlijk wel het tempo er in gegooid en het voelde goed.”

Op zaterdag ochtend was het wel erg koud, maar met het zonnetje er bij was het goed te doen. om half 10 hadden we de eerste kwalificatie wat niet helemaal zoals gewenst ging. met een snelste tijd van 1 minuut 48 seconden zat ik nog 3 seconden af van mijn streeftijd wat ik wel neer moest zetten. Ook was het erg druk op de baan met 32 rijders in het veld. Score voor Q1: 9e plaats

Bij de 2e kwalificatie was de bewolking al ingedreven en bleef het de tijd koud, desalniettemin werd het aanpoten aangezien ik flink moest verbeteren. Weer was het erg druk op de baan, maar in de laatste 2 rondes wist ik mij goed te verbeteren en wist ik eindelijk een 1.45 neer te zetten, welliswaar een hoge 1.45 maar goed, over het algemeen ben ik beter in de race dan in de kwalificatie. Score voor Q2: 7e plaats, zeer tevreden!

Na lang wachten was  het om kwart voor 5 eindelijk tijd voor de race, omstandigheden niet veranderd, bewolkt en koud. Ik kwam goed weg vanaf de 7e plaats en in bocht 1 lag ik al 5e, goed begin! Alleen de rondetijden waren niet heel geweldig, 1.48, en in de eerste ronde werd ik ingehaald door zowel Alexander Klaassen en Johnny Kolk en ik kon niet bij hen aanhangen. De ronde er na was een 1.47 (hoog) wat ook niet geweldig was en ook Jordi van Westen kwam mij voorbij, inmiddels dus alweer terug verwezen naar de 8e plaats. Heel veel tijd om daar tegen terug te vechten was er niet omdat vanwege de geluidsproblemen op Assen de wedstrijd was ingekort van 10 naar 8 rondes. Inmiddels zijn wij al halverwege en ik weet aardig aan te sluiten bij van Westen, de rondetijden zitten nu al in de 1.46 en in de Strubben kan ik zien dat er een hele sliert aan motoren vlak achter mij aan zit dus ik kan geen steekje laten vallen. Daar is dan ook al snel de finish vlag en aangezien Joris Lentfert moest opgeven vanwege een technisch defect ben ik vooruitgeschoven naar de 7e plaats, niet slecht als ik mijn rondetijden zo zie, maar het kan zeker beter.

Sinds het begin dat ik in deze organisatie rijdt, lijken de problemen rond het geluid niet te handhaven te zijn en ik wordt er enorm moe van. Dit is niet waar je een hele winter en ook een heel jaar voor strijd. We gaan nog eens even goed kijken wat onze opties zijn en wat we gaan doen.
Maar racen gaan we sowieso!
Enorme dank aan al mijn sponsoren die mij zo hard steunen om dit waar te maken!
play