Kees Boekel stapt over van IDC naar BeNeLux Trophy

10 juli 2023

Kees Boekel is de laatste jaren een vaste waarde als coureur in de Dutch Superbike klasse van het IDC. De Fast AF Racing Team coureur heeft echter besloten om binnenkort de overstap te gaan maken naar de BeNeLux Trophy, het door de KNMV georganiseerde wegracekampioenschap.

Icoon motor Kees Boekel stapt over van IDC naar BeNeLux Trophy

De Noord-Hollander, die onlangs tijdens de eerste Dutch Superbike race van het seizoen in Assen nog als zevende de finish passeerde heeft dit nieuws eerder deze week wereldkundig gemaakt.

Kees Boekel: “Na het eerste IDC-raceweekend van het seizoen heb ik besloten te stoppen als IDC Superbike coureur. Ik zag al weinig uitdaging in de 2023 kalender maar door het stoppen van een aantal sponsors besloot ik toch voor safe te gaan en mij daarin te schrijven.
Maar als je dan zo’n weekend hebt als laatst – nadat je veel moeite gedaan hebt om je spullen voor elkaar te maken door geluidsperikelen een race rijdt van slechts acht ronden – dan zakt de moed je wel in de schoenen.
Ik had ook al contact met meerdere rijders die al in het ONK (KNMV)rijden en die zijn zeer positief hoe het daar gaat, veel rijtijd en mooie races met een zeer variërende kalender. Dat alles bij elkaar heeft mij doen besluiten om over te stappen. 29 april rijd ik nog mee tijdens het tweede IDC weekend – voornamelijk om extra trainingsmeters te maken – en in het weekend van 29 mei rijd ik dan mijn eerste wedstrijd race in de andere competitie.”

De BeNeLux Trophy telt in 2023 een negental wedstrijdweekenden welke verreden worden op de circuits van Croix en Ternois (2x), Hengelo (Gld), Mettet, Nürburgring, Assen (2x), Chimay en Colmarberg.

Het eerste raceweekend van het seizoen werd onlangs al verreden op het circuit van Croix en Ternois. Beiden Superbike races op het Franse circuit werden gewonnen door de Nederlander Ricardo Brink.